british airways

British Airways, član Oneworld alijanse, nedavno je smanjio broj tjednih rotacija prema Zagrebu za srpanj, pravdajući taj potez nižom potražnjom te nedostatkom posada i zrakoplova, no ujedno je povećao broj tjednih letova prema Splitu, počevši već od sljedećeg mjeseca.
British Airways u lipnju će obaviti 45 povratnih letova između dviju londonskih zračnih luka i Zračne luke Split, a pritom će, od 28. svibnja, jedan zrakoplov noćiti subotom na Resniku.

Opširnije...

poljska

Delegacija grada Kaštela na čelu s dogradonačelnicom Jadrankom Matok Bosančić, povodom  25 godina potpisivanja povelje o prijateljstvu, kaštelanska delegacija prošlog je vikenda uzvratnim susretom boravila u Pszczyni te nazočila tradicionalnim danima posvećenim princezi Daisy.

Opširnije...

smartcorner tekst

SMART CORNER SPLITSKO-DALMATINSKI
U prostorima Opatičke kuće u Kaštilcu,  u srijedu se tijekom cijelog prijepodneva održavao ciklus predavanja o transformativnom turizmu i kreiranju doživljaja za koji je bila zadužena, prof. Romana Lekić antropolog u turizmu koja je završila edukaciju za storytelling i upravljanje doživljajem kroz EU projekt Innoguide tourism i trenutno je jedini fakultetski profesor, licencirani stručnjak u Hrvatskoj iz tog područja.

Opširnije...

mastrinka mala

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka danas je organizirala manifestaciju „Jedimo zdravom, jedimo lokalno“ u Kaštilcu u Gomilici u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost. Kuhar Mate Brković za sve prisutne, a posebno za umirovljenike, spremao je bruschette nadjevene s više različitih namirnica, s naglaskom na lokalno i zdravo.

Opširnije...

duhovnost mala

U organizaciji Odbora za sredstava društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije, Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatsko društvo katoličkih novinara na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, održana je proslava 56. Svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija, Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodijelilo je tradicionalne  nagrade i priznanja, a među njima i portalu „Duhovnost“, kojem je glavni urednik Mario Žuvela.

Opširnije...

kraljica mucenika

Župa Kraljice mučenika u Radunu ovih dana  obilježava blagdan svoje zaštitnice te će tom prigodom, u subotu 28. Svibnja,  biti upriličena proslava Kraljice mučenika, za koju priprema kreće već u četvrtak, 26. Svibnja.

Opširnije...

voda3

Prema obavijesti nadležnih u VIK-u, osim prekida u vodoopskrbi u Kaštel Gomilici, što smo već najavili, u četvrtak 26. Svibnja doći će do prekida u isporuci vode i u ulici Pavla Radića u Kaštel Kambelovcu.

Opširnije...

braca radic

U organizaciji Europe Direct – EDIC Split i klastera Zora, u četvrtak, 26. Svibnja, u srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću, a us klopu Tjedna kreativnih i kulturnih industrija Kreativnog proljeća, bit će održan drugi dio ovogodišnjeg Smart cornera, koji za temu ima održivu poljoprivredu.

Opširnije...

botanicki

Tijekom ovog tjedna u Hrvatskoj se obilježava 11. Tjedan botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, tijekom kojeg se u vrtovima i arboretumima priređuju raznovrsna događanja s ciljem edukacije građana i popularizacije botanike.

Opširnije...

zasjeda mala

Uplatnice koje s značajnim novčanim iznosima ovih dana stižu na adrese pojedinih Kaštelana, a odnose se na kazne za ponašanje i djelovanje koje nije u skladu s važećom odlukom o komunalnom redu, rezultat su pojačanog rada kaštelanskih komunalnih redara. Naime, komunalni redari sve češće kontrole rade u ranim jutarnjim i noćnim satima te vikendom, kada je dokazano da je prekršaja najviše.

Opširnije...

voda2

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice; Ulica fra Fulgencija Careva; Mosorska ulica; Ulica A.B. Šimića; Mijanovica; Ulica Marka Marulića (parni od 60 neparni od 63)  da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 25.05.2022. (srijeda) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

dalmatino 630

Dalmatino, glazbena senzacija koja već 20 godina na scenu donosi kvalitetan pop obojan dalmatinskim zvukom, zabavlja vas u srijedu 1. lipnja u Marini Kaštela, a ulaz je besplatan.
Rado bi izašli i zabavili se, ali niste raspoloženi za borbu za slobodno mjesto s turistima koji su preplavili naše ulice?

Opširnije...

okk mala

PREDSTAVLJENI REZULTATI PROŠLOGODIŠNJE OLIMPIJADE
U kaštelu Rušinac danas su predstavljeni rezultati prošlogodišnjeg projekta  Olimpijada kulture Kaštela koji se prvi puta organizirao u našem gradu, a koji je namijenjen kreativcima amaterima i profesionalcima. Radi se o Projektu koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije te povećan turistički potencijal Kaštela kroz projekt Kreativna ulica kaštelanskog crljenka.

Opširnije...

kreativno proljece3

U sklopu trećeg tjedna Kreativnog proljeća, Tjedna kreativnih i kulturnih industrija, u Opatičkoj kući u gomiličkom Kaštilcu, ove srijede, 25. svibnja, održat će se prvi Smart corner splitsko-dalmatinski ili jednostavnije rečeno pametni kutak županije, koji je ujedno zamjena za gospodarski forum koji se održavao tijekom Kreativnog proljeća u godinama ranije.

Opširnije...

struja2

Ove srijede, 25. svibnja, bez struje će biti dio potrošača u Kaštel Štafiliću i to u ulicama Koludrovac od broja 15 do broja 21 i Bilinski put od broja 1 do broja 7 te od broja 18 do broja 30. Bez struje će biti i potrošači u ulicama Vežarovice i Kraljice Mučenika u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

voda

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog  i Kaštel Kambelovca; Ulica kardinala Franje Kuharića; Ulica don Frane Bege; Nakide; Ulica dr. Frane Franića biskupa da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 25.05.2022. (srijeda) u vremenu od 9 do 17 sati. Istog dana ali od 9 do 13 sati, bez vode će biti i potrošači na području Kaštel Gomilice; Ulica hrvatskih knezova (parni do 26, neparni do 23); Ulica Eugena Kvaternika; Ulica Marka Marulića (parni  od 48 do 56, neparni od 47 do 61).

Opširnije...

robert maric

Robert Marić rođen je 21.12.1958. godine u Splitu. Objavio je knjige: “Ludi šetači” (1988.), “Dnevnik očajnika” (1994.), “Ateist sam, Bog mi je svjedok” (1997.), “Dalmatinko” (2003.), “Bez kolesterola” (2003.), “Praznine” (2003), “El Dotores”(2004.), “Dnevnik očajnika, treće dopunjeno izdanje”, (2005.) “Obala poskoka” (2008.), “Trilogija tihog urnebesa” (2012.), “Dobrila i Miljenko” (2014.), “Donjokaštelanski krnjeval” – zajednički rad s prof. Mladenom Domazetom (2014.).

Opširnije...

okk mala

U kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću u utorak, 24. svibnja u 13 sati bit će predstavljen projekt Olimpijada kulture Kaštela koji se održavao prvi put rijekom prošle godine kroz projekt Kreativna ulica kaštelanskog crljenka u organizaciji klastera Zora.

Opširnije...

struja2

Prema obavijesti iz Elektrodalmacije Split u utorak, 24. svibnja bez struje će biti dio potrošača u Kaštel Starom i to zbog planiranih radova na mreži niskog napona i radovima na trafostanici.

Opširnije...

benediktaljinovic

Tužna vijest stigla je ovih dana do građana Kaštela i njegovog Kaštel Sućurca, u 80. godini života preminuo je dugogodišnji borac za pravo Kaštelana na zdrav život, volonter i kemičar mr.sc  Benedikt Bene Aljinović.

Opširnije...

Izdvojeno