hren
 

Večeras između 19.30 i 20 sati izbio je novi požar na području Rudina. Na požarište je hitno poslano šest cisterni koje su gasile današnji požar u Kaštel Sućurcu i Kaštel Gomilici, javlja kolegica Dijana Putnik koje se trenutno nalazi s vatrogascima.

MUSINOV: BIO JE TO PAKLENI TORANJ, ODAVNO NISMO SVJEDOČILI TAKVOJ VATRI, NJENOJ SNAZI I SILINI
Nakon šest sati borbe s požarom na padinama Kozjaka, požar je lokaliziran, informacija je iz DVD-a Mladost u Kaštel Sućurcu. Među vatrogascima jedan je lakše ozlijeđen i to član DVD Kaštela, koji je zadobio ozljedu oka. Pružena mu je pomoć te je poslan na kućnu njegu.

U protekla 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 703. Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata. 

DO NEDJELJE SE MOŽE POSJETITI GROB MILJENKA I DOBRILE
Turistička zajednica grada Kaštela i Grada Kaštela u sklopu manifestacije Legenda o Miljenku i Dobrili organiziraju promotivnu besplatnu turističku turu Stopama Miljenka i Dobrile i to 6., 7., 8. i 9. kolovoza s polaskom u 19 sati ispred kaštela Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice vojno- redarstvene operacije Oluja i ove godine u Kaštelima će se obilježiti dan ranije, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te svetom misom.

Ovog utorka,  4. kolovoza, ususret Danu pobjede i domovinske zahvalnosti, Gradskog društvo Crvenog križa organizira akciju darivanja krvi. Akcija će se provoditi u vremenu od 8 do 12 sati u prostorijama SAU Putalj na adresi Put Gojače 1, Kaštel Sućurac.

Prema izvješću NZJZ  SDŽ od ukupno 303 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita šest osoba, iz Komiže jedna osoba, iz Omiša dvije osobe, iz Vrlike jedna osoba i iz Prgometa dvije osobe.

TEST NOVOG NORMALNOG
Pristup epidemiji se počeo bitno razlikovati od države do države, čak i od regije do regije, i ne može se reći da novi val ne utječe i na političke odnose država unutar Unije.

Izdan je crveni stupanj upozorenja za sjeverni Jadran i jug Dalmacije

U protekla 24 sata zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738. Među njima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata. 

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Novom u ulicama: Koludrovićeva, Obala kralja Tomislava od 1 do 19, A. Beretina neparni br. od 1 do 23, parni br. od 2 do 16, da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u ponedjeljak, 03.08.2020. u vremenu od 8 do 14 sati.

Vodoprivreda Split obavještava potrošače kako će u ponedjeljak, 10. kolovoza započeti sa radovima na izgradnji Vodoopskrbnog cjevovoda u ulici Put Vlaka u Kaštel Novom.

Prema izvješću NZJZ SDŽ od ukupno 396 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 11 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita jedna osoba, iz Imotskog dvije osobe, iz Omiša jedna osoba, iz Sinja jedna osoba, iz Trilja jedna osoba, iz Vrlike jedna osoba, iz Dugog Rata jedna osoba, iz Gradca jedna osoba, iz Hrvaca jedna osoba i iz Prgometa jedna osoba. Uz 11 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

OVOG PONEDJELJKA
Nakon skoro 27 godina, u ponedjeljak, 3. kolovoza, ponovno će se okupiti ratnici 113. i 142. brigade Hrvatske vojske s područja Kaštela, njih šezdesetak, koji su sudjelovali u akcijma Miljevci, Nos Kalik na drniškom području te Stolovi u Hercegovini.

U spomen na čudesne Božje zahvate kroz tisućljetnu povijest Kaštel Sućurca i župe Sv. Jurja m., po zagovoru "čudotvorne Gospe na Hladi", sućuračka župa proslavila je i ove godine 31. srpnja, u noći s petka na subotu blagdan Gospina Proslavljenja, a što je uvod u proslavu svetkovine Velike Gospe i blagdana Sv. Roka.

-Ovaj vikend imamo najavljenih 165 slijetanja i isto toliko uzlijetanja zrakoplova koji će u oba smjera prevesti više od 30.000 putnika što je rekordan ovogodišnji vikend promet - rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpreme u Zračnoj luci na Resniku.

U sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, ove nedjelje, 2. kolovoza na Igrišću u Kaštel Štafiliću s početkom u 21 sat održat će se izvedba opere Nikola Šubić Zrinjski. Radi se o koncertnoj izvedbi opere koju će publici približiti Antonija Teskera (sopran), Ana Zebić Kostel (sopran), Damir Klačar (tenor) te Robert Kolar (bariton) uz klavirsku pratnju Zorana Velića.

U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738. Među njima je 127 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Ugovori o dodjeli bespovratnih 270,5 milijuna kuna iz EU-ovih fondova u okviru poziva "Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima", potpisani su u petak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

Prema izvješću NZJZ SDŽ od ukupno 388 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 10 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita pet osoba, te po jedna osoba iz Imotskog, iz Makarske, iz Solina, iz Jelse  i iz Otoka. Uz 10 novooboljelih pozitivna je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije i jedan strani državljanin.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij