hren
 

ŽUPLJANI ĆE SE OPROSTITI I MISOM ZADUŠNICOM PORED ŽUPNE CRKVE U KAŠTEL KAMBELOVCU
- Izgubili smo zajedničkog pastira i župnika, jako dobrog i plemenitog, na osobit način ćemo na ovoj Svetoj misi moliti za našeg don Bobu - sa suzama u očima i drhtavim glasom govorio je don Josip Periš na početku Svete mise koju je predvodio u ponedjeljak u župnoj crkvi Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, dan nakon iznenadne smrti župnika kambelovske župe, don Bože Bobe Delića.

Tužna lica vjernika sa suzama čekali su početak Svete mise ovog ponedjeljka znajući da neće iz sakristije izaći njihov dragi dugogodišnji župnik. Brzim bi koracima prije početka svete mise don Bobo obilazio oltar kako bi se još jedanput uvjerio da je sve na svome mjestu, a potom paleći svijeće na oltaru, njegovo blago lice bi se osmjehnulo.

- Srce mi lupa jer ovu misu nisam večeras planirao slaviti za ovim oltarom. Ništa drugo ne možemo, nego kao vjernici slaviti Boga, a u isto vrijeme ova smrt našeg dragog župnika don Bobe mora nas učvrstiti u vjeri, mora učvrstiti naše zajedništvo. Gotovo se nikada nismo osjećali bližima, nikada se nismo osjećali kao župna zajednica kao u ovakvim trenucima. Zahvalimo mu za sve ono što je u ovih nepunih 16 godina činio u ovoj župi - kazao je don Josip Periš predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije koji već jedanaest godina dolazi u kambelovsku župu na ispomoć, predvodeći nedjeljne Svete mise za narod i mlade.

Don Bobina želja je tihi sprovod

Posljednji ispraćaj don Bobe Delića bit će u utorak, 26. svibnja na Lovrincu u 15 sati. Svetu misu i sprovod će predvoditi nadbiskup mons. Marin Barišić  te brat pokojnog don Bobe, don Ante Delić. Kako je kazao don Josip Periš, vrijeme ispraćaja nije istaknuto u osmrtnici jer je don Bobina želja bila imati tihi sprovod.

- Želim tihi sprovod, to je napisao u svojoj oporuci, koja je friška od 20. siječnja. Spremao se za operaciju svjestan svega što se može dogoditi – rekao je don Josip i najavio kako će se i župa oprostiti od svog župnika misom zadušnicom koja bi trebala biti u nedjelju, 31. svibnja u 11.30 sati na otvorenom pored župne crkve.

Do daljnjeg će župu voditi don Josip Periš

Kako je kazao don Josip, naredna tri mjeseca bit će na raspolaganju župi, odnosno dok nadbiskup ne imenuje novog svećenika, što bi moglo biti u kolovozu kada inače nadbiskup objavljuje dekret o razmještajima svećenika.

- Što se tiče župe vjerujem da će župa funkcionirati, svi sakramenti, sva vjenčanja, krštenja i sprovodi i redovne mise. Trudit ćemo se svi zajedno, ako bilo što zatreba ja sam vam na raspolaganju. Do mene će te najlakše doći nakon Svetih misa koje ću služiti svaki dan, ali se možete javiti i časnim sestrama – kazao je na kraju Svete mise i uputio poruku župljanima da budu hrabri te da se mole za novog svećenika koji će im doći u župu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij