hren

ODRŽANA PRVA VEČER UZ ESTHER CANATAU, J.R. AUGUSTA I HAIKU GARDEN
Prva večer trećeg izdanja festivala Lovestock održala se sinoć u Novom parku u Kaštel Lukšiću. U predivnom ambijentu publika je uživala u nastupima Esther Canatae, J.R. Augusta i Haiku Gardena., koje su im još jednom priredili organizatori iz Kaštelanskog kazališta uz pomoć svojih volontera i sponzora.

Festival ljubavi koji nudi raznovrsnu glazbenu ponudu otvorila je Esther Canata, talijansko-američka glumica, kantautorica i samouka vizualna umjetnica, koju je u ime organizatora pozdravio i najavio Joško Grgin, spiritus movens ovog događaja. Esther je rođena u New Jerseyu, odrasla u New York Cityju, živjela i radila u Miamiju i Los Angelesu prije nego što se s obitelji preselila u Europu, a uz glazbu bavi se i slikarstvom. Izložbu njenih djela moći će se pogledati u večeras i sutra od 20 sati u Kulturnom centru. Sinoć je pak u fokusu bila njena glazba koja je u izričaju mješavina elektro pop rocka, a u izvedbi su je podržali domaći glazbenici Josip Runtić, Ivan Cinotti, Ante Cinotti i Ante Dumančić. Izvodila je pjesme sa ranijeg albuma kao i sa svježe objavljenog ''Lion Gale''. Esther je s publikom podijelila užitak nastupa u Kaštelima te se srdačno zahvalila na gostoprimstvu.

Sljedeći se na pozornicu popeo mladić od Porina, Nikola Vranić, poznatiji pod svojim umjetničkim imenom J.R. August, hrvatski kantautor i producent iz Zaboka. On je 2020. godine osvojio  glazbenu nagradu Porin u kategoriji Album godine ,za album Dangerous Waters, Novi izvođač godine te Najbolji album alternativne glazbe ,za spomenuti album, a bio je nominiran i u kategoriji Najbolja muška vokalna izvedba (za pjesmu "Crucify Me") te u kategoriji Najbolji video broj (za videospot za pjesmu "Crucify Me", redatelja Filipa Gržinčića). Uz pratnju saksofona i zbora svoj je nastup iza klavira otvorio sa skladbom ''Distort reality'', nastavio ''Let's get together'' i brojnim drugima s repertoara stvarajući zvučnu kulisu nečeg svjetskog a našeg. Iako pjesme s njegovog prvog albuma ''Dangerous water'' govore o prolaznosti i opasnostima svijeta oko nas, publiku je pozvao na ljubav koja je i moto festivala, a ujedno i rješenje za sve nedaće.

Kao posljednji u prvoj večeri nastupio je bend Haiku Garden iz Ljubljane, četvorka je svojom svirkom publiku podignula na noge, a poneki su se i zanjihali u ritmu njihove shoegaze neo-psihodelične i gitarsko sanjive glazbe. Bend je objavio EP ‘Waver’ 2016. i album ‘Where If Not Now’ 2018., oba u lokalnoj underground izdavačkoj kući Kapa Records. Album koji se gotovo godinu dana snimao pod strogim uhom producenta Vite Balžalorskog, pobrao je izvrsne kritike kako u zemlji, tako i u inozemstvu.
Njihov debi na Lovestocku im je prvi nastup nakon 481 dana pauze uzrokovane korona krizom, stoga su svu svoju energiju s užitkom prenijeli na kaštelansku publiku koja je uz dobru hranu, piće i društvo uživala u ovoj glazbenoj večeri.

Festival se odvija uz podršku Grada Kaštela, CEMEX-a, Turističke zajednice Kaštela, hotela Kastel, Red Lion Puba, Rock Porka, Nehaja 2 i Udruge dalmatinskih pivara

Večeras, u petak, na istom mjestu od 20 sati očekuje nas druga festivalska večer s novom porcijom vrhunskih izvođača, a nastupit će Ellen Taylor, The Bite i Mooncage, a od 20 sati u Kulturnom centru možete pogledati i izložbu slika Esther Canate.

 

 

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij