hren

dobronic2

NOVI predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić u razgovoru za Jutarnji list rekao je da je "Za dom spremni" nedopustiv u bilo kojoj prilici.

Opširnije...

 svicarska

Švicarska s početkom 2022. godine otvara svoje tržište rada za radnike iz Hrvatske te će se oni izjednačiti s drugim državljanima zemalja članica Europske unije, objavljeno je na službenim stranicama švicarskog predsjedništva.

Opširnije...

merkel angela

Summit EU-a bez Angele Merkel bit će kao "Pariz bez Eiffelova tornja, ili "Rim bez Vatikana", rekao je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel u petak u toploj zahvali njemačkoj kancelarki koja odlazi u političku mirovinu i koju su kolege ispratili ovacijama.

Opširnije...

umirovljenik dopunsko

Uglavnom je riječ o umirovljenicima koji će besplatno zdravstveno osiguranje koristiti već od 1. prosinca. Cenzus po članu kućanstva će se podići na 2.000 kuna, a za samca na 2.500 kuna, što je u oba slučaja rast od 400 kuna.

Opširnije...

djeca maska 

U Hrvatskoj je u odnosu na protekli tjedan vidljiv porast broja novozaraženih, a posljednjih nekoliko dana ta brojka premašuje tri tisuće. U odnosu na protekli tjedan značajno je porastao broj zaraženih učenika te se gotovo udvostručio broj onih u samoizolaciji.

Opširnije...

oralno cjepivo

Ispitivanje eksperimentalnog oralnog cjepiva kao booster cjepiva protiv koronavirusa, koje bi se moglo dati ljudima koji već imaju antitijela od ranijeg cjepiva ili preboljele bolesti, na majmunima je pokazalo obećavajuće rezultate i vjerojatno će se uskoro testirati na ljudima, objavila je tvrtka koja ga razvija.

Opširnije...

makarska pozar

Oko 40 hektara borove šume i makije izgorjelo je u požaru u Bristu kod Gradaca na makarskom području koji je planuo u četvrtak predvečer, a još uvijek je aktivan pa ga uz vatrogasce gase i dva kanadera.

Opširnije...

zurne sluzbe

Konferencija "Upravljanje katastrofama", danas je u Splitu okupila vodeće stručnjake s ovoga područja, koji su apostrofirali važnost kvalitetne pripreme i odgovora na katastrofe. Organizatori su Splitsko-dalmatinska županija i javna ustanova RERA SD. Konferencija se organizira u okviru projekta FireSpill, financiranog iz programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska.

Opširnije...

booster

Primjena docjepne doze cjepiva protiv covida-19 različite od one u prve dvije injekcije mogla bi izazvati jači imunološki odgovor od booster doze istog cjepiva, naglasio je u četvrtak europski regulator.

Opširnije...

potres1

Upravljanje katastrofama naziv je Firespill konferencije koja se održava u Splitu. Organizatori su Splitsko-dalmatinska županija i razvojna agencija RERA, a okupit će stotinjak sudionika iz Hrvatske i Italije, predstavnike lokalnih i regionalnih vlasti, razvojnih agencija, znanstvene zajednice, instituta i spasilačkih službi uključenih u rješavanje kriznih situacija. Glavna tema skupa su potresi. 

Opširnije...

koronakarta

ECDC je objavio novu koronakartu Europe.
Zagreb je i dalje u tamnocrvenom, a od danas su tamnocrvenom označeni još neki dijelovi Hrvatske – Slavonija, Sisačko-moslavačka županija i Karlovačka županija.

Opširnije...

split banovina

Sjednica Gradskog vijeća grada Splita jutros je počela napeto traženjem u ime kluba vijećnika stranke Centar Igora Skoke da se donese odluka o raspuštanju Gradskog vijeća, no na kraju to nije prošlo.

Opširnije...

hazu

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti predložila je Vladi da kao jedan od uvjeta za pristupanje Srbije Europskoj uniji zatraži da njezina Vlada javno i nedvosmisleno prizna hrvatski jezik kao poseban i neovisan standardni jezik i jedan od službenih jezika EU.

Opširnije...

mala

U Dnevniku HTV-a objavljen je HRejting popularnosti političkih stranaka. Istraživanje je provedeno od 16. do 19. listopada na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,95%, a pouzdanost istraživanja čak 95%.

Opširnije...

granica

Potrebno je štititi vanjske granice Europske unije, ali bez nasilja i uz poštivanje ljudskih prava, poručila je EU-ova povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson u raspravi u Europskom parlamentu u kojoj je dio zastupnika prozvao i Hrvatsku.

Opširnije...

engleska

Britanska vlada je u srijedu odbila sve glasnije pozive na ponovno uvođenje mjera protiv covida, poput nošenja maske u zatvorenom, zbog širenja zaraze, odlučivši da će dati prednost cijepljenju i novim lijekovima.

Opširnije...

covid potvrda

Kako N1 neslužbeno doznaje iz izvora bliskih Nacionalnom stožeru, ipak za desetak dana Hrvati neće morati covid potvrde za kafiće i trgovačke centre.

Opširnije...

hvz mala

Na poligonu Javne vatrogasne postrojbe grada Splita danas je održana zajednička vježba policije i vatrogasaca na temu prometne nesreće između dvaju vozila, GLP i električno s požarom. Vježba u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, ujedno je predstavljala završetak trodnevnog tečaja vatrogasaca o tehničkim intervencijama i gašenju požara na termičkim, hibridnim i električnim vozilima.

Opširnije...

beros31

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u srijedu da velik skok novozaraženih zabrinjava, ali ne iznenađuje, a primaran razlog je nedovoljan udio cijepljenih.

Opširnije...

jonjic

U Hrvatskoj raste broj novozaraženih, ali i broj preminulih pacijenata. U usporedbi s prva dva dana prošlog tjedna riječ je o rastu od čak 75%. Sve više obolijevaju djeca i mladi, među kojima je najmanja procijepljenost. Najavljena je moguća šira upotreba COVID potvrda te preporuka vezano za cijepljenje trećom dozom. Kakav će biti odaziv?

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij