hren
 

SPLIT: OBRAT NA SUĐENJU
Petar Vuknić priznao je krivnju po tri točke optužnice pa je, prema USKOK-u treći čovjek kriminalne skupine iza Rajića i Ante Vučka (30), osuđen na tri i pol godine zatvora te je odmah pušten iz istražnog zatvora

Rezervacije su se nakon najave otvaranja Grčke krenule seliti iz Hrvatske u tu zemlju, što je posebno važno kada je u pitanju njemačko tržište.

SLUŽBU ĆE OBAVLJATI NA PODRUČJU MAKARSKE I TROGIRA
Projekt  pod nazivom Sigurna turistička sezona, na području PU splitsko-dalmatinske, kontinuirano se provodi od 2006. godine. U sklopu ovog projekta strani policijski službenici tijekom ljeta borave na području  PU splitsko-dalmatinske i obavljaju službu zajedno s hrvatskim policijskim službenicima.

Ustavni sud RH odlučio je na današnjoj sjednici da se ne može uskratiti ustavno biračko pravo oboljelima od Covida19, jer bi to bilo suprotno Ustavu, doznaje N1 od više izvora bliskih Ustavnom sudu.

Ukupno 52 nova autobusa prosječnu starost Prometovog voznog parka spustili su na svega 4 godine

UZBUĐENJIMA NIKAD KRAJA
Nakon uzbudljive predizborne kampanje čeke nas isto tako, ako ne i uzbudljivije, vrijeme nakon izbora, u kojem će se formirati nova većina što će vladati zemljom iduće četiri godine. Sva predviđanja govore da izbori neće dati jasnog pobjednika te će za formiranje Vlade biti potrebni politički dogovori i koalicije

SUSJEDI NAS VIDE KAO NESIGURNOST
Kako je pojasnio na konferenciji za novinare, tu je odluku vlada donijela u četvrtak, a mjere će stupiti na snagu u subotu u ponoć

Na sjednici Vlade glavna je tema situacija s koronavirusom u Hrvatskoj.

Split je ljudima arhitektonske struke pojam za stanovanje, a zadnjih 10, 15 godina nije bilo takvog zadatka i ovo je bio veliki izazov - rekao je prof. Tihomir Jukić 

SVJETSKI TURIZAM
U Hrvatskoj bi gubitak udjela turizma u BDP-u, prema njihovim, kako kažu, umjerenim procjenama, mogao biti 8 posto

Da nije bilo korone, Hrvatska bi danas imala barem 60.000 zaposlenih više nego što ih ima sada.

PROTIV PANDEMIJE
Kina i SAD su mjesecima blokirale Vijeće, suprostavljajući se u pogledu mjesta koje u tekstu treba dati Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), a rezolucija pokušava podržati poziv koji je 23. ožujak uputio glavni tajnik UN-a Antonio Guterres na primirje u svijetu.

Međunarodna brodarska komora (ICS) je na svojoj web stranici objavila poziv brodovima da u srijedu, 8. srpnja u 12:00 sati, oglase svoje sirene kako bi podsjetili vlade na trenutnu krizu smjene posada.

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) je djelomično izmijenilo preporuke biračima za dolazak na biračko mjesto koje se tiču glasanja s povišenom temperaturom, a u cilju sprječavanja zaraze koronavirusom. 

Na odmor u Hrvatsku stigli su naši prvi i stari gosti – Česi. Ovoga puta ne avionom ili osobnim automobilom, već vlakom. Za prvu rutu sve su karte rasprodane

Ekspertna skupina je zaključila da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

U Jadranskom moru postoji velik broj morskih ekosustava koji su dostupni za razvoj Plavog sektora. Koncept plave inovacije temelji se na privlačnosti postojećih morskih resursa kako bi se promicao gospodarski razvoj. Zbog toga je važno promoviranje manje poznatih, ali veoma privlačnih morskih ekosustava kako bismo imali što uspješniji, ali istovremeno i održiv rast Plavog sektora.

ZORAN NIČENO
Gost RTL Danas bio je načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno
Zemlje članice Europske unije su se dogovorile u utorak da će postupno početi ukidati ograničenja za ulazak na svoj teritorij iz trećih zemalja koje imaju sličnu ili bolju epidemiološku situaciju u pogledu koronavirusa i od srijede će moći ući državljani 14 zemalja.

NJEMAČKA je preuzela rotirajuće predsjedanje Vijećem EU-a, koje će se kao i prethodno hrvatsko, prioritetno baviti pandemijom koronavirusa i njezinim posljedicama na gospodarstvo i društvo u cjelini.

Austrija je u utorak znatno snizila stope poreza na dodanu vrijednost (PDV) za ugostiteljstvo i kulturni sektor kako bi im pomogla prebroditi koronakrizu.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij