hren

Jedno od mjesta gdje su Kaštelani, ali i stanovnici susjednih gradova, zadnjih godina bezobzirno bacali svoj otpad te time stvorili jednu od crnih točaka u odlaganju otpada na području Kaštela, odnedavno je promijenilo svoj izgled.

Zbog velikog broja zahtjeva za izdavanjem e-propusnica  ranije izdane propusnice vrijedit će do srijede, izvijestio je Davor Božinović ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zamislite samo kakvo bi nas moćno iznenađenje moglo iznenaditi za šest mjeseci kada ćemo, bar se nadam, pogledati unatrag na ovu pandemiju koja nas je zadesila. Postoje naime, povijesni trenuci kada budućnost mijenja smjer. To se događa u vremenima velikih kriza, a ta vremena događaju nam se upravo sada. Svijet kakvog poznajemo raspada se, ali iza krize dolazi neko novo, bolje vrijeme, bar se tome nadam.

Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

PREDIVNA PRIČA  U „OSTANI DOMA“
Da se sve može kada se hoće, posebno ako je to nešto obojano ljubavi unutar obitelji, najbolje nam je ovih dana pokazao primjer iz Kaštel Lukšića, gdje je, unatoč odlukama, preporukama i svakojakim zabranama, s radom započeo novi restoran, namijenjen zaljubljenima, romantičnog naziva Balcony.

KONTROLA OKUPLJANJA
Povoljni  vremenski uvjeti ovog su vikenda na kaštelanske ulice i planinarske staze izvukli popriličan broj građana, no i pripadnike Civilne zaštite, komunalne redare te pripadnike Policije i Hrvatske gorske službe spašavanja, u akciji kontrole Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, kojom je koordinirala načelnica gradskog Stožera civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić.

U KAŠTELIMA ZA SADA UKUPNO 6 OBOLJELIH
U 12 sati održala se konferencija za medije na kojoj su članovi stožera iznijeli nove informacije o oboljelima od koronavirusa.

S obzirom na upite poslodavaca i građana o načinu izdavanja e-propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu, Ministarstva uprave donijelo je pojašnjenje postupka.

Imamo 56 novih bolesnika, ukupno 1182 bolesnika, rekao je ministar Beroš. "10,9 posto od testiranih su pozitivni. Od jučer su preminula još tri bolesnika", rekao je ministar i potvrdio informacije županijskih stožera, piše Index.hr

OBITELJSKI CENTRI KAO STRUČNA POMOĆ GRAĐANSTVU
Obzirom na pojačane mjere sigurnosti i zaštite radi sprečavanja širenja pandemije sukladno  važećim preporukama i uputama nadležnih tijela putem podnesaka ili telefonskih poziva učestalo nam se obraćaju roditelji, članovi obitelji, osobe koje su u samoizolaciji ili imaju poteškoća u svakodnevnom funkcioniranju i prilagodbi drugačijem načinu života.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na jučerašnji dan još 9 je osoba pozitivno na koronavirus; i to iz Hrvaca 1, Muća 1, Splita 5, Šolte 1 i Solina 1. Svi novo oboljeli su zadovoljavajućeg općeg zdravstvenog stanja.

Gradska knjižnica Kaštela i Pere Eranović, glumac HNK Split osmislili su zajednički projekt pod naslovom #ostani doma uz “Biblijske priče za malene u Velikom tjednu”.

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Lukšiću, ulice: Cesta dr. Franje Tuđmana 591, 593 i 597, Rušinac, Uz sv. Ivana parni 2, 4 i 6, Henrika Šoulavyja parni br. od 8-18, Šetalište Miljenka i Dobrile parni br. od 22-34 i neparni br. od 47 i 49, da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u ponedjeljak, 6. travnja u vremenu od 8 do 14 sati.

Kako je večeras izvijestila policija, oko 21 sat, u Kaštel Sućurcu muškarac se zatvorio sam u kuću te je prijetio zapaljenjem plinske boce. Plicijski pregovarači su na terenu, a kako doznajemo, muškarac se predao i izašao je van iz kuće.

Ministarstvo uprave odgovorilo je na 27 najučestalijih pitanja i nedoumica kod načina i vrste izdavanja e-Propusnica.

U Hrvatskoj je u 24 sata evidentirano 47 novih slučajeva zaraze. Ukupno je to 1126 osoba, rekao je ministar Beroš na konferenciji za medije nacionalnog Stožera Civilne zaštite.

BLAGOSLOVLJENE MASLINOVE GRANČICE BIT ĆE ISPRED POJEDINIH ŽUPNIH CRKVI TIJEKOM CIJELOGA DANA, DRŽITE RAZMAK JEDNI OD DRUGIH
Kao u svim župama diljem zemlje i svijeta tako i u našim kaštelanskim župama na Cvjetnicu nema tradicionalnih procesija s blagoslovljenim maslinovim grančicama kao ni liturgijskog slavlja. Preko TV ekrana i video prijenosa na internetu pratit će se svete mise, a prijenos uživo preko facebook stranica i youtube kanala bit će i iz župnih crkvi u Kaštel Sućurcu i Kaštel Novome.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je devet osoba pozitivno na koronavirus i to iz Splita četiri, Solina tri, Makarske jedna i Baške vode jedna. Svi novooboljeli su kontakti prethodno oboljelih te su svi zadovoljavajućeg općeg zdravstvenog stanja.

Pored postojećih polazaka, ponedjeljka, 6. travnja Promet uvodi dodatne dodatni polaske na posebnim autobusnim linijama. O kojim se linijama radi pogledajte u nastavku…

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij