hren
 

Nakon Nene Belana i Fiumensa i Leta 3 koji su svirali proteklih tjedana, u srijedu, 8. travnja, u okviru Žujinih svirki na Facebooku nastupit će zagrebačka rock grupa Kojoti.

Ako ste u potrazi za kreativnim zadatkom koji će ispuniti vaše slobodno vrijeme, za vas imamo jednu zabavnu aktivnost.

NOVA STVARNOST
Pronađite si neki hobi i ne zaboravite osnovnu misiju, a to je ostati doma i tako sačuvati vaše i tuđe zdravlje, poručuju znanstvenici koji su dugo vremena proveli u udaljenim istraživačkim stanicama

Da biste skratili cijeli proces, a ove fine krumpire jeli za otprilike pola sata poslužite se mikrovalnom pećnicom.

"Ono po čemu se za mene Maya Angelou najviše ističe nije samo to što je radila, pisala ili govorila, nego način na koji je živjela svoj život. Koračala je kroz svijet s nepokolebljivom mirnoćom, samopouzdanjem i snažnom milošću", kazala je Oprah Winfrey nakon smrti svoje mentorice Maye Angelou.

FILMSKI OSVRT ZRINKE PAVLIĆ
...vam ne smeta krv do koljena, pucačina i nasije te ako od filma ne očekujete neku slojevitost, dubinu i poruku. Riječ je, naime, o odličnoj sprdačini na temu toga kako bi mogla izgledati jedna varijanta sukoba "ljevičara" i "desničara" kada bi se u stvarnosti odvijao točno na onaj kretenski način na koji se odvija na internetu. Svaki bi čovjek bio sveden na stereotip, svačije uvjerenje na jednu rečenicu koju je nekad i negdje napisao, a međusobni bi se dijalog odvijao na razinama trpanja ručne bombe u gaće. I da - nemojmo zaboraviti - sve bi se to odvijalo U HRVATSKOJ!

Hranu je najbolje spremiti u hladnjak unutar dva sata nakon kuhanja, ili prije, ako se dovoljno ohladila kako bi se spriječile štetne bakterije...

BOLJE BITI OPREZAN
U teoriji vjerojatno već znate sve o tome kako se pobrinuti za namirnice u jeku epidemije koronavirusa. No jeste li ikada vidjeli nekoga kako to radi u praksi?

Solist-zborist opere HNK Split došao je do jako zanimljive ideje

Poznati zadarski humanitarac Branimir Kamber na svom je YouTube kanalu "Kamberizam" objavio neobičan i poučan video pod nazivom "Pismo koroni".

Meso meko kao putar i krumpir pun sokova koji se puštaju tijekom kuhanja dobitna su kombinacija ovog jela na kojem su odrastale generacije...

Sezona branja šparoga je upravo započela. Ovisno o vremenu i temperaturi, jestivi izdanci rastu između ožujka i svibnja. Najbolje je u berbu ići dan do dva prije vikenda, ako mislite nešto ubrati. Ukusna i nutritivno bogata namirnica, osim što je zdrava, sadrži svega 43 kalorije na 100 g, zbog čega je dobra za reguliranje tjelesne težine, smatra se iznimno cijenjenom gurmanskom delikatesom u kulinarstvu.

Ovogodišnja proslava Uskrsa zbog pandemije koronavirusa vjerojatno će biti nešto skromnija nego proteklih godina. No to ne znači da se treba odreći lijepih ukrasa i cvjetnih aranžmana koji će uljepšati te svečanosti.

PROJEKT GALAXY ZOO
Sudjelovanje građana na ovaj način nije novost, ali je posebno privlačno u ovim trenucima kada mnogi više ne znaju što bi sami sa sobom.

Za početak, prikazana je prazna Budimpešta, gdje kamera kreće od Trga heroja, vodi zatim do katedrale i Ribarske tvrđave, a svima je zajedničko da nema žive duše. Nakon toga kamera prolazi centrom Vilniusa, koji sudeći prema snimkama, možemo slobodno nazvati gradom duhova.

U odgovoru na aktualnu pandemiju koronavirusa, online platforma OperaVision pokrenula je program u sklopu kojega će tijekom travnja dva puta tjedno omogućiti besplatan stream popularnih opera u izvedbi istaknutih svjetskih ansambala.

Muzeji i galerije, kao i  brojne druge institucije, bile su prisiljene zatvoriti svoja vrata zbog pandemije koronavirusa, no mnoge od njih posljednjih su se dana potrudile kako bi nam donekle olakšale i uljepšale vrijeme koje smo primorani provesti kod kuće nudeći nam online široku lepezu svojih postava i izložbi.

STALNO SE SVAĐALI I VARALI
Jim Morrison uvijek je govorio kako mu je Pamela Courson srodna duša. Par se stalno svađao i mirio, a zbog nje je ostavio The Doors i otišao u Pariz.

TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ
U sporoj, ali izrazito atmosferičnoj triler-seriji scenarist i redatelj Alex Garland postavlja nam neka suštinska pitanja o predodređenosti ljudskog života i odluka, o granicama do kojih visoka tehnologija može nadzirati našu prošlost, sadašnjost i budućnost, ali se bavi i fenomenom pasivnog promatranja tuđih života - stvarnih i izmišljenih

"NA KRAJU dana, sa svim ovim događajima, priroda nam šalje poruku", upozorila je u srijedu Inger Andersen, izvršna direktorica programa za okoliš Ujedinjenih naroda.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij