hren

Pogledajte šaljivi video!
Splitska ekipa koja snima skrivenu kameru i svoje video priloge objavljuje na YouTube kanalu 'Gunjača' objavila je novi urnebesni video, naziva 'Konferencija stožera životinjske zaštite Covid19'.

Opširnije...

ALFA, BETA ILI SIGMA?
Sigurno ste čuli za samouvjerenog i dominantnog alfa mužjaka.

Opširnije...

BROJNE SU PREDNOSTI
Menta smanjuje neugodne simptome alergije na pelud, ružmarin je odličan izvor vitamina C, a timijan olakšava liječenje bronhitisa. možemo ih dodati jelima ili skuhati kao čaj.
Uskoro će nastupiti proljetni umor, pa bi bilo dobro i u ovim prijelaznim danima jačati imunitet kako se s dolaskom proljeća ne bismo razboljeli.
U tome će nam pomoći naši poznati mediteranski začini, koje možemo uzgojiti i kod kuće. Ti začini svakom će obroku dati svježinu i okus, ali imaju i mnoge zdravstvene dobrobiti. Za sadnju u posudice odaberite one koje ćete stvarno koristiti, poput ružmarina, bosiljka, timijana ili mente. 

Opširnije...

POBOLJŠANJA
Pozivi jedan na jedan dostupni su od četvrtka, a grupni pozivi još nisu uvedeni.
WhatsApp za Mac i PC računala od danas prima glasovne i video pozive, objavila je tvrtka, nudeći end-to-end šifrirane pozive drugim korisnicima WhatsAppa na računalima i mobilnim uređajima.

Opširnije...

NAPOKON ZNAMO
Ako ste se ikad pitali zašto su Hrvati opsjednuti kafićima, možda napokon imamo odgovor.
Opsjednutost Hrvata kafićima, koji su prije pandemije bili puni u bilo koje doba dana i noći, jedan je od najvećih svjetskih misterija, a možda smo napokon dobili odgovor zašto je to tako. Naime, na Redditu je netko postavio pitanje zašto su Hrvati opsjednuti kafićima pa je dobio opsežan odgovor.

Opširnije...

Ako ste se ikad pitali može li džin biti sastojak džema, odgovor je da, može. Kao dokaz, u nastavku vam donosimo recept za najukusniji džem od manga i citrusa s džinom.

Opširnije...

Svjetski dan divljih vrsta obilježava se danas, 3. ožujka, s ciljem podizanja svijesti u javnosti o raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na Zemlji te potrebi njihova očuvanja. Ovogodišnji Svjetski dan divljih vrsta posvećen je šumskim ekosustavima i s njima povezanim vrstama te uslugama koje pružaju. Za život na Zemlji šume su od esencijalne važnosti. Gotovo trećina kopnene površine našeg planeta prekrivena je šumama i šumskim područjima, različitog izgleda, strukture i sastava vrsta. One predstavljaju jedan od najraznovrsnijih i najsloženijih ekosustava u kojem obitava oko 80% kopnenih divljih vrsta.

Opširnije...

U trajektnoj luci u Splitu naš najpoznatiji milenijski fotograf Šime Strikoman, u suradnji s Jadrolinijom snimio je svoju 730. milenijsku fotografiju. Posvetio ju je nedavno preminulom dobrom duhu splitske trajektne luke, Anti Mrvici. 

Opširnije...

Većina ljudi koji koriste društvene mreže, barem se jednom našao u situaciji da uoči nešto što će ga istog trenutka uzrujati. Stručnjakinja za burnout sindrom upozorava da je uključivanje u takve rasprave prilično štetno za naše mentalno zdravlje jer se najčešće ne radi o konstruktivnim raspravama.

Opširnije...

SANJA NAGRADU?
Pitate li slavnog Al Pacina kakav mu je bio ovogodišnji uvod u ceremoniju dodjele nagrada Zlatni globus, odgovor ne morate dugo čekati, jer dovoljno je zaviriti malo na društvene mreže

Opširnije...

Ako se zna da je 2019. na Readingu bilo 105 tisuća ljudi, a u Leedsu isti vikend 80 tisuća, ekspresna prodaja tolike količine ulaznica pokazuje koliko su ljubitelji glazbe željni koncerata.
Nakon što su najpoznatiji britanski festival Glastonbury i veliki američki festival Coachella otkazani i za 2021. godinu, činilo se da je još jedna festivalska zona propala.

Opširnije...

Domaći sirup za dizanje imuniteta dodajte u mlaki, a ne vrući čaj kako biste iskoristili sve dobrobiti meda koji je osjetljiv na visoku temperaturu...
Kurkuma, đumbir i med spadaju u sam vrh najmoćnijih prirodnih lijekova koji bildaju imunitet i tjeraju bolesti, a osim zbog ljekovitih svojstava privlačni su i zbog okusa.

Opširnije...

Časopis “Jezik” i Zaklada “Dr. Ivan Šreter” objavili su 19 riječi koje su ušle u uži izbor natječaja za najbolju novu hrvatsku riječ i Nagradu “Dr. Ivan Šreter” za 2020., a tri će riječi uskoro biti proglašene najboljima.

Opširnije...

ODVAŽNO DJELO NAŠEG FILMAŠA
Američki časopis Variety objavio je pohvalni tekst o hrvatskom dugometražnom eksperimentalno-animiranom filmu 'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa' Dalibora Barića, koji se upravo razmatra za nominacije za ovogodišnjeg Oscara.

Opširnije...

ZAKONOM ZAŠTIĆENI
Prstaci su zanimljiva tema za razgovor brojnih ljudi. Od ljubitelja gastronomije koji ovog školjkaša smatraju najcjenjenijom vrstom u kulinarstvu pa do biologa, ekologa i ostalih znanstvenika koji se bave životnim ciklusom i zaštitom prstaca.

Opširnije...

NE BACAJTE
Namirnice poput suhe tjestenine mogu trajati i do dvije godine, samo ako ste je otvorili, uvijek provjerite da nije dobila podstanare. Chia sjemenke traju do godine dana

Opširnije...

BORBA PROTIV BIJESA RADOŠĆU
Ako dopustite bijesu da vas preuzme, to je vaš poraz.

Opširnije...

Sudjelovati može svatko, samo je potrebno na stranicu poslati kratak video snimljen sa svog balkona ili prozora. Diskriminacije nema - ono što se nekome čini dosadnim, nekom drugome može izgledati kao raj...

Opširnije...

Zarolani sendviči na Novom Zelandu su klasik koji se obavezno jede prstima, a odlično pašu ako ste "umorni" zbog koje čašice previše...
Odvede li vas put na novi Zeland, preciznije na njegov sjever nemojte propustiti tipični doručak. Zarolani sendviči od tosta s pozamašnom količinom rastopljenog sira u Wellingtonu su uobičajen zalogaj.

Opširnije...

ISTRAŽIVANJE
Nova studija je ispitivala niz različitih kućanskih poslova i otkrila da je za žene u heteroseksualnim vezama najvažnije podijeliti odgovornost u jednom kućanskom poslu.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij