hren

Dobra zagonetka potiče gama aktivnost u mozgu što je izvrsno za kreativnost i održavanje mozga mladim. Također, čitanje je još jedna odlična aktivnost za vježbanje mozga

Opširnije...

Većini mačaka na spomen vode i kupanja diže se dlaka na tijelu. Srećom, mačke je zaista rijetko potrebno kupati jer se one same čiste. Koliko god je zanimljivo to što mačke ne podnose vodu, još je zanimljivije to što neke mace vole vodu. Objašnjenje za takvo ponašanje leži u bihevioralnim i biološkim razlozima.

Opširnije...

Računalni znanstvenik i umjetnik napravio je priču o evoluciji Zemlje u zadivljujućem videu koji milijarde godina transformacija izgleda Zemljine površine uspijeva sažeti u četiri minute simulacije koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Opširnije...

Šljivovica je najpoznatija vrsta rakije na Balkanu. No to alkoholno piće priprema se i od krušaka, dunje, jabuka, smokve i oraha.

Opširnije...

Tiramisu je tradicionalni talijanski desert sastavljen od piškota umočenih u kavu te sljubljenih s kremom na bazi sira mascarponea te obilno posutih kakaom.
S vremenom su napravljene i različite varijacije na temu tiramisua, a u ljetno vrijeme najpopularnije su one osvježavajuće kombinacije sa šumskim voćem.

Opširnije...

 

Volimo ljeto, more i kupanje, druženje s najdražim prijateljima, sladoled, lepršave haljine, općenito taj opušteni state of mind koji tako lako zavlada tijekom ljetnih mjeseci. Nažalost, tu su paklene vrućine koje često ljetne dane čine teškima, a večeri i noći se pretvaraju u nesnošljivo razdoblje koje provedeno umjesto u potrebnom snu otvorenih očiju i u nesanici. 

Opširnije...

Bez obzira na to kakav stav imate prema prvom jutarnjem obroku, on može poboljšati vaše zdravlje i pozitivno utjecati na opseg vašeg struka. Problem nastaje kada biramo kalorijske "bombe", odnosno namirnice pune šećera i masti koje imaju suprotan učinak od željenog.

Opširnije...

PČELE koje su konzumirale kofein mogu biti bolje u oprašivanju. I baš kao i mnogi među nama, prilično uživaju u kofeinu. 

Opširnije...

Zvukovi koje proizvodimo žvakanjem, šuškanjem papira ili disanjem u nekim ljudima mogu izazvati intenzivne emocionalne i bihevioralne reakcije. Stručnjaci objašnjavaju što se to događa u tijelu čovjeka kojeg nerviraju takvi zvukovi.

Opširnije...

U toplim i vrućim danima najbolje je piti vodu, slijede je rashlađeni biljni čajevi i napitci od prirodnih sokova i sirupa. Jednostavno možete sami napraviti sirup od mente koji se pije razrijeđen i rashlađen, a takav će efekt gotovo trenutačno ostaviti i na vaš organizam.

Opširnije...

Vrući dani nezamislivi su bez klima-uređaja. Rashlađuju privatni i radni prostor i tako omogućavaju da nam dnevne aktivnosti prođu lakše, a san traje duže i bez prekida. Ali osim što vam one rashlađuju zrak, mogu ga i zamirisati te čak i pročistiti.

Opširnije...

Naribane tikvice zvijezda su i ovog recepta za slanu pitu po uzoru na quiche koji sadrži i jaja, sir, brašno te nešto začina.

Opširnije...

U Veloj Luci, rodnom mjestu pokojne pjevačke legende Olivera Dragojevića, večeras se održava veliki koncert u njegovu čast, a tim povodom se okupila gomila Oliverovih fanova.

Opširnije...

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Solinska Gradina opet ima zanimljiv program, a u Trogiru je Moondance Festival

Opširnije...

Nakon osam mjeseci napornog rada Stipan Ujdur iz Opuzena finalizirao je video animaciju stare Salone.
– Bilo je veoma teško i komplicirano povezati sve video klipove u jednu cjelinu. Obrađeno je 14 scena, geo lokaliteta,  trebalo je svaku scenu pojedinačno obraditi  pa ih sve skupa složiti u jednu cjelinu. Korišteni su različiti mediji od video animacije do video kamere, da bi bilo  što uvjerljivije i  fotorealističnije zbog samog doživljaja gledanja – kaže Stipan Ujdur.

Opširnije...

 

Najveći hrvatski pjevač svih vremena Oliver Dragojević otišao je na današnji dan prije tri godine. Vjerojatno ne postoji nitko tko nije pustio suzu kad je saznao za ovu tužnu vijest. 

Opširnije...

Svaka kuća ima svoj recept za punjene paprike. Neki kuhari u mesnu smjesu dodaju sirovu rižu, dok je drugi tostiraju na svinjskoj masti, ali svi se slažu da nadjev mora biti sočan.

Opširnije...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je medijsku kampanju pod nazivom ''Misli na druge. Cijepi se!'' . Cilj kampanje je povećanja javne svijesti o potrebi cijepljenja. Tim povodom snimljeno je dvadeset video spotova u kojima poznate osobe različitih zanimanja iz javnog života Hrvatske govore o svojim iskustvima s epidemijom covid 19.

Opširnije...

Lubenica je savršeno rješenje za gašenje žudnje za slatkišima kad god osjetite potrebu jesti nešto zabranjeno.
Ljeto je u našim krajevima dušu dalo za lubenice, stoga nemate razloga ne iskoristiti priliku koja vam se pruža. No osim što su iznimno osvježavajuće, postoje i drugi razlozi zbog kojih biste lubenice što prije trebali uključiti u svoju prehranu.

Opširnije...

Europska unija dosad nije formirala svoju vojsku, no zato je odlučna u tome da formira sustave za rano upozorenje od opasnosti iz svemira i opasnosti od balističkih i hipersoničnih prijetnji iz Zemljine orbite.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij