hren

Gdje držite svoje omiljene parfeme? Vjerojatno poput većine u kupaonici kako bi bili nadohvat ruke kada se spremate izaći iz stana. Ako želite da vaš najdraži miris traje što dulje, možda biste ga trebali ipak preseliti na drugo mjesto. 

Dugotrajnost parfema ovisi o brojnim okolnostima, ali prije svega o ispravnom držanju istog. Kako biste bili sigurni da neće doći do promjene sastava koji utječe na sami miris, obratite pozornost gdje ga držite. 

Parfem je najbolje držati na hladnom mjestu, no to ne znači da ga odmah trebate preseliti u hladnjak. Također trebate paziti da mjesto nije izloženo svjetlosti te da je prostor suh. Miris trebate zaštiti od vlage, sunčeve svjetlosti i visokih temperatura. To znači da ne smijete na prozoru gdje ima mnogo svjetlosti. Također morate izbjegavati mjesta koja su blizu grijanja. 

Ljudi zbog praktičnih razloga čuvaju parfeme u kupaonici. No, ta prostorija je problematična iz više razloga. Prije svega u njoj vlada prevelika vlaga, a oscilacije u temperaturi u velike. 

Najbolja opcija jest spavaća soba u kojoj u većini slučajeva ima manje vlage i svijetla. Naravno, ovisno o rasporedu prostorija u vašem domu, prilagodite mjesto. 

S prikladnim mjestom miris će duže ostati netaknuti, odnosno dulje će zadržati svoju izvornu mirisnu notu. 

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij